je prostovoljno društvo, njegovih deset sekcij se

ukvarja z ljubiteljsko kulturo in popularizacijo Kolišč

pri Igu. Projekt v Deželi Koliščarjev je bil ustvarjen skupaj s sodelavci Inštituta za arheologijo Zrc Sazu, ki skrbijo za znasntveno verodojnost. Na Igu si lahko ogledate stalno razsrtavo Koliščarji. V avgustu se nas zbere okoli sto prostovoljcev, ki pripravimo Koliščarski tabor za mladino in Koliščarski dan. V zimskih dneh se lahko udeležite ciklusa predavanj "Barje ali te poznam", ki je letos praznoval dvanajsto leto.

Več informacij o preostalih dogodkih društva najdete na spletni strani društva Fran Govekar Ig. V kolikor želite prejemati obvestila o naših dogodkih nam pišite na spodnji

e-naslov ali nas spremljajte na Facebooku.www.drustvo-frangovekar.si

epošta: info@dfg.si

tel: 00386-40-837-656

Organizator prireditve Koliščarski dan je Društvo Fran Govekar Ig v sodelovanju z Inštitutom za arheologijo, ZRC SAZU. Pisan program delavnic in ostalih dogodkov na prireditvi pomagajo soustvarjati:

  • številni zavodi: Narodni muzej Slovenije, Mestni muzej Ljubljana, Kuratorium Pfahlbauten c/o Naturhistorisches Museum, Krajinski park Ljubljansko barje, Zavod RS za varstvo narave, Naravoslovna fakulteta, Oddelek za geologije, CUVD Draga

  • društva: Društvo za sožitje z naravo, Društvo za opazovanje in preučevanje ptic Slovenije

  • podjetja: Arheoved, Artles, Korenjak Jožica s.p.

  • posamezniki: Valerija Žebovec, Janez in Ivanka Skubic, Marija Zupančič, Kržič Mirjam in Majda, Janez Janželj in Marjeta Žebovec.

  • Facebook Black Round

© 2019 Dejan Veranič